Producenci

OPUNCJA FIGOWA 30 ml ROYAL FIGUE Ekologiczny olej

Dostępność: na wyczerpaniu
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 125,00 zł 125.00
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPUNCJA FIGOWA (Opuntia ficus-indica)

ROYAL FIGUE Oil

Ekologiczny Olej 30ml

LUKA Organic Beauty

Olej z opuncji figowej ekologiczny, tłoczony na zimno i nierafinowany.  Jest polecany jako środek anty-aging do cery dojrzałej, odwodnionej, suchej. A także do skóry, która wymaga regeneracji, po rumieniu posłonecznym, podrażnionej, ze zmarszczkami. Uważany za naturalny botoks!

Skład INCI: 100% Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil

Jakość: jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej tłoczony na zimno

Pochodzenie: Francja

Olej z opuncji figowej ekologiczny

Olej z opuncji figowej jest jednym z najbardziej luksusowych olei na świecie. Jest wytłaczany na zimno z pestek owoców opuncji pochodzących z ekologicznych upraw. Na 1 litr oleju z pestek opuncji należy zużyć ok. 1 miliona pestek opuncji. Posiada neutralny, delikatny zapach. Jest wysoko ceniony i używany przez kobiety na całym świecie przede wszystkim jako niezwykły produkt przeciwstarzeniowy - posiada dużą zawartość witaminy E, a oprócz tego zawiera ponad 13 innych pierwiastków śladowych, które nie występują nigdzie indziej! To cała gama kwasów tłuszczowych, aminokwasów i antyoksydantów. Jego właściwości fizyczne i chemiczne sprawiają, iż jest wchłaniany bardzo szybko przez wszystkie rodzaje skóry i jest doskonałą bazą podczas stosowania innych środków kosmetycznych (maseczek, czy kremów).

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z opuncji figowej:

Olej z opuncji figowej LUKA Organic Beauty może być używany do pielęgnacji wszystkich typów skóry. W znaczącym stopniu nawilża, pielęgnuje skórę i spowalnia procesy starzenia, ponieważ walczy z wolnymi rodnikami. Dzięki wysokiej zawartości NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), czyli kwasowi Omega 3, ale też „witaminie młodości” E jest doskonałym przeciwutleniaczem.  Witamina E działa regenerująco, nawilżająco, przyspiesza gojenie i łagodzi rumień posłoneczny.

Podobnie do oleju arganowego, działa przeciwzmarszczkowo i przeciwstarzeniowo, dlatego olej z opuncji jest uważany za jeden z najlepszych olejów anty-aging. Niemniej, ilość witaminy E w oleju z opuncji figowej jest wyższa niż w oleju arganowym. Dodatkowo olej z opuncji podnosi odporność skóry i zwiększa jej nawodnienie, zapobiega fotostarzeniu się skóry i zawiera kwas linolowy (w aż 60%), czyli Omega 6, który stanowi główny składnik płaszcza lipidowego skóry. Warto pamiętać, iż NNKT nie są produkowane przez nas organizm, dlatego należy je systematycznie dostarczać z zewnątrz, używając właściwych półproduktów kosmetycznych. Olej z opuncji łagodzi procesy zapalne i podrażnienia, znacząco zwiększa odporność skóry na wszelkie czynniki zewnętrzne, doprowadzając do szybszej regeneracji skóry.

Zastosowanie:

- polecany jako składnik kosmetyków do cery dojrzałej, odwodnionej, suchej. A także jako dodatek do kosmetyków do skóry, która wymaga regeneracji, po rumieniu posłonecznym, podrażnionej, ze zmarszczkami.

-  może być stosowany jako pielęgnacyjny olej do twarzy samodzielne lub w połączeniu z żelem hialuronowym.

-  służy jako aktywny składnik w pielęgnacji delikatnej skóry pod oczami, dzięki czemu poprawia mikrocyrkulację krwi.

-  polecanym sposobem jest dodanie oleju z opuncji figowej do kremu do twarzy tuż przed jego nałożeniem, ponieważ podnosi to właściwości pielęgnujące, a dodatkowo zwiększa łatwość nakładania kremu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl