Producenci

DRZEWO RÓŻANE Olejek Palisandrowy (Dalbergia Sissoo) LUKA Aromatherapy

Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 75,00 zł 75.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: LUKA aromatherapy
Kod produktu: 5902686650249

Opis

Olejek z drzewa różanego/ Palisandrowy  (Dalbergia Sissoo)
Pojemność: 10 ml /150 kropli

Palisander czyli inaczej mówiąc drzewo różane, to tropikalne drzewo z gatunku Dalbergia. Rośnie ono w Brazylii, Indiach, Nigerii i Kenii. Palisandru używa się m.in. do wyrobu mebli i instrumentów muzycznych. Pozyskuje się także z niego pięknie pachnący olejek będący często  stosowany w przemyśle perfumeryjnym.

 Olejek z drzewa różanego ma jasnożółty kolor i intensywnie słodko-korzenny zapach o różanej nucie. Oprócz zastosowania do produkcji perfum, jego delikatny zapach relaksuje, lecz także delikatnie pobudza, pomagając się pozbyć apatii i stresu. Jest uważany za afrodyzjak. Posiada także właściwości antyseptyczne, przeciwwirusowe i antybakteryjne, może więc być stosowany w przypadku skóry trądzikowej, wrażliwej, a także do gojenia ran. Stymuluje system odpornościowy, działając przeciwzapalnie, dlatego może wspierać leczenie przeziębienia i grypy, a także kaszlu. Pomaga przy bólach głowy oraz mięśni. Bywa składnikiem kosmetyków do cery dojrzałej , a także  jest pomocny w przypadku rozstępów i blizn.


Sposób pozyskiwania: destylacja parowa rozdrobnionego drewna różanego

Właściwości:   antyseptyczne

                        przeciwzapalne

                        przeciwbólowe

                        gojące

                        poprawiające nastrój

                        przeciwzmarszczkowe

                        przeciw bliznom i rozstępom

Sposób użycia:

  • zewnętrznie do inhalacji, dyfuzora, masażu (po zmieszaniu z olejem bazowym np. migdałowym, jojoba)

 Zastosowanie:

  • kilka kropli wlać do wanny z gorącą wodą lub dodać do soli do kąpieli, aby się zrelaksować i zwiększyć poziom energii
  • kilka kropli dodać do oleju bazowego w celu wykonania odprężającego masażu lub wmasować w miejsca pokryte rozstępami, bliznami lub trądzikiem
  • dodać do oleju lub innego kosmetyku do twarzy, aby uzyskać efekt tonizujący i przeciwzmarszczkowy
  • przy bólach głowy olejek zmieszać z olejkiem lawendowym i olejem bazowym i wykonać masaż karku oraz skroni
  • rozpylać w dyfuzorze, aby nadać pomieszczeniom pięknego zapachu

 Środki ostrożności:  Przed aplikacją na skórę zawsze rozcieńczaj olejek do stężenia poniżej 5%.

 Dobrze łączy się z olejkami: bergamotowym, cytrynowym, pomarańczowym, z geranium różanego, mandarynkowym, grejpfrutowym.

Część rośliny:  rozdrobnione drewno różane

Kraj pochodzenia: Indie

Działanie: antyseptyczne

                  przeciwzapalne

                  przeciwbólowe

                  gojące dla skóry

                 poprawiające nastrój

                przeciwzmarszczkowe

Stosowanie: zewnętrzne, wewnętrznie tylko wg zaleceń terapeuty

Opis olejku powstał w oparciu o publikacje  z dziedziny aromaterapii. Nie stanowi on porady ani zalecenia wydanego przez lekarza. Jeżeli chcesz używać olejków w celach leczniczych zasięgnij porady lekarza.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl